Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie » finante banci
ACCIZELE

ACCIZELE


ACCIZELE

Accizele sunt taxe speciale de consum care se datoreaza bugetului de stat   pentru urmatoarele produse: bere; vinuri; bauturi fermentate altele decat bere si vinuri; produse intermediare; alcool etilic; tutun prelucrat; produse energetice; energie electrica.

1. Definitii

productia de produse accizabile reprezinta orice operatiuni prin care produsele accizabile  enumerate mai sus sunt fabricate, procesate sau modificate;

antrepozitul fiscal: locul aflat sub controlul autoritatilor fiscale unde produsele accizabile sunt produse, transformate, detinute, primite, expediate in regim suspensiv de catre antrepozitarul autorizat;

antrepozitarul autorizat: persoana fizica sau juridica autorizata de autoritatea fiscala, sa produca, sa primeasca si sa expedieze produse accizabile intr-un antrepozit fiscal;

regimul suspensiv: regimul fiscal conform caruia plata accizelor este suspendata pe perioada producerii, detinerii si deplasarii produselor;



faptul generator = produsele mentionate mai sus sunt supuse accizelor in momentul producerii lor pe teritoriul comunitar sau la momentul importului lor in acest teritoriu.

exigibilitatea = acciza este exigibila in momentul eliberarii pemtru consum sau cand se constata lipsuri sau pierderi de produse accizabile.

2. Produsul accizabil berea

Berea reprezinta orice produs incadrat la un anumit cod sau orice produs care contine un amestec de bere si bauturi nealcolice, avand o concentratie alcoolica mai mare de 0,5% in volum.

Nu se platesc accize pentru berea fabricata pentru consum propriu de catre persoanele fizice, cu conditia sa nu fie vanduta.

Cota de impunere este stabilita in suma fixa, reprezentand acciza specifica exprimata in echivalent euro pe unitatea de masura (EURO/hectolitru/1 grad Plato).

Cuatumul accizelor datorate la bugetul de stat se determina pe baza relatiei:

A =C x Kx R x Q/100

unde

A= cuantumul accizei; C .= numarul de grade Plato; K = acciza unitara prevazuta in lege conform capacitatii de productie anuala (in euro); R  = cursul de schimb (leu/euro); Q = cantitatea (in litri).

Concentratia zaharometrica exprimata in grade Plato este inscrisa in specificatia tehnica elaborate pe baza standardului in vigoare pentru fiecare sortiment si este aceeasi cu cea inscrisa pe etichetele comerciale.





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.