chec
100 g unt, 150 g zahar praf, 200 g faina, 3 oua, 2 lingurite de cacao si zahar vanilinat. Frecam bine, intr-un castron, untul, zaharul si vanilia, pana se fac ca o crema. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, frecand intruna. Apoi incorporam faina si, la urma, albusurile batute spuma. Ungem si tapetam cu faina o forma de chec. Turnam in ea 2/3 din aluatul obtinut si-l coacem pe jumatate.
Amestecam treimea de aluat ramasa cu 1 lingura de faina, 200 g nuci macinate, si 6 albusuri batute spuma. Turnam aceasta compozitie peste aluatul copt pe jumatate si coacem mai departe.
Amestecam 2 oua cu 8 linguri de zahar si ½ lingurita de bicarbonat, pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam 100 g ulei, 100 g lapte si faina cata cuprinde, astfel incat aluatul obtinut sa curga de pe lingura. Ungem o tava de chec cu ulei si turnam in ea aluatul. Apoi amestecam 3 linguri de aluat cu cacao, cu 3 linguri de nuci macinate si introducem aceasta compozitie prin mijlocul aluatului, cu ajutorul unei linguri.
250 g faina, 200 g zahar, 3 oua, o lingura de unsoare, ½ pahar cu lapte, bicarbonat si 2 linguri de cacao. Frecam galbenusurile cu zaharul si cu unsoarea. Adaugam laptele, faina, putin bicarbonat si apoi albusurile batute spuma. Amestecam ½ din aluat cu cacao. Suprapunem (sau amestecam) cele doua aluaturi intr-o tava de chec, unsa si tapetata cu faina. Dupa aceea il dam la copt.
Frecam spumos 2 oua cu un pahar de zahar. Adaugam un pahar de lapte si faina necesara pentru a obtine un aluat ca o smantana groasa. Mai punem: praf de copt, zahar vanilinat, 8 linguri de ulei, scortisoara si 4-6 cuisoare macinate si 20 de nuci macinate marunt. Turnam, in tava de chec, unsa si tapetata cu faina: ½ din compozitie, felii subtiri de rahat si apoi cealalta jumatate din compozitie. Il dam la copt. Este mai gustos abia dupa 2-3 zile.
■ Batem 4 oua cu 300 g zahar.Adaugam 2 pahare (de vin) cu apa calda. Adaugam un pahar (de vin) cu ulei si 300 g faina. Apoi dam la copt. Acest chec se poate face si cu prune. Peste aluatul din tava punem prunele fara samburi, presarate cu zahar. Aluatul va creste si va acoperi prunele.
■ 4 oua, 250 g zahar, 250 g ulei, 500 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de la o lamaie, coaja rasa de lamaie si 2 linguri de cacao.
Batem ouale cu zaharul, pana se ingroasa bine. Adaugam uleiul, ca la maioneza, apoi faina si bicarbonatul stins. Amestecam ½ din compozitie cu 2 linguri de cacao. Luam o forma de chec, unsa si tapetata cu faina. Mai intai turnam in ea compozitia galbena. Peste ea asezam compozitia maro, apasand cu lingura, din loc in loc, ca sa iese in doua culori. Dupa aceea o coacem.
■ ½ kg zahar, ½ kg faina, 6 oua, praf de copt, 100 g lapte sau caimac (smantana de pe lapte fiert) si 200 g unt. Frecam untul spuma. Il amestecam cu zahar, galbenusuri, faina si lapte. Adaugam cele 6 albusuri batute spuma. Impartim compozitia in doua, amestecand ½ din ea cu 2 linguri de cacao. Ungem tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Introducem in ea, alternativ, cate o lingura cu aluat galben si una cu aluat maro. Il coacem la foc potrivit.
■ Frecam 9 galbenusuri cu 150 g zahar, praf de copt, zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie, pana cand amestecul devine spumos. Adaugam 3 linguri de apa si batem mai departe. Incorporam 300 g faina si, cu grija, 9 albusuri batute spuma cu 100 g zahar. Impartim compozitia in 3 parti egale. In prima treime amestecam cacao. In celelalte 2/3 din aluat, luate la un loc, adaugam 100 g unt topit (sau ulei), nuci taiate marunt si stafide. Turnam, in tava de chec unsa si tapetata cu faina, cele 2/3 din aluat si, deasupra, treimea cu cacao. Dam checul la copt. Copt, il pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilinat.
■ Batem spuma 5-6 albusuri (1 pahar). Adaugam un pahar de zahar si batem in continuare. Punem treptat un pahar de faina si un pahar din amestecul urmator: nuci taiate marunt (sau macinate), ciocolata rasa, multa coaja rasa de lamaie si portocala, zahar vanilinat si putin bicarbonat de sodiu. Turnam compozitia in tava de chec, unsa si tapetata cu faina, apoi o dam la copt.
Pentru o tava mai mare luam ca unitate de masura borcanul in locul paharului.
■ 50 g untura sau 75 g unt, 200 g lapte, 2 oua, 350 g faina, 250 g zahar pudra, praf de copt, 100 g nuci, 6-7 bucati de rahat, 50 g stafide, zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie. Frecam bine untura (sau untul) cu zaharul. Adaugam pe rand: galbenusurile, praful de copt si aromele, apoi, alternativ, faina si laptele. La urma introducem, cu grija, albusurile batute spuma. Taiem nucile in lungime, iar rahatul in cubulete, pe care le dam prin faina. Incorporam in compozitie rahatul si nucile. Apoi o turnam in tava de chec unsa si pudrata cu faina si o dam la copt.
■ Punem la fiert o ceasca de zahar cu 5 linguri de apa. Apoi lasam siropul sa se raceasca putin. Batem 5 albusuri spuma tare. Turnam pe rand, ca la maioneza, siropul mai mult fierbinte decat cald, peste spuma, batand in continuare. Adaugam, tot pe rand, 5 galbenusuri si 5 linguri de ulei, apoi o ceasca de faina, mestecand usor. Coloram o parte din compozitie cu 1-2 linguri de cacao. Turnam compozitia galbena in tava de chec unsa si tapetata cu faina. Peste ea asezam compozitia maro, pe care o apasam ici-colo cu o lingura. In loc de cacao putem pune diferite fructe. Apoi o dam la copt.
Frecam bine 250 g margarina cu 250 g zahar. Adaugam pe rand: 6 galbenusuri, o ceasca nu prea mare cu lapte, coaja rasa de lamaie si un varf de cutit de amoniac. Batem, bine de tot, 6 albusuri cu 250 g zahar si cu zahar vanilinat. Apoi amestecam cele doua compozitii. Adaugam 500 g faina. Amestecam o mica parte din compozitie cu 2 linguri de cacao. Turnam compozitia galbena in doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate la fund si pe margini cu hartie. Punem peste compozitia galbena, din loc in loc, din compozitia cu cacao, visine etc. Apoi o dam la copt.
■ Batem bine, pana devin spumoase, urmatoarele: 2 oua, un pahar de zahar, 3 linguri de ulei si ½ lingurita de bicarbonat de sodiu, stins cu zeama de lamaie. Adaugam un pahar de lapte, 3 pahare de faina, coaja rasa de lamaie si portocala etc. Turnam ½ de compozitie intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina. Presaram pe ea stafidele, apoi turnam cealalta jumatate, amestecata cu 2-3 linguri de cacao. Mai punem un pahar de nuci zdrobite si bucatele de rahat. Dupa aceea il dam la copt.
■ 5 oua mari (sau 6 oua mici), 5-6 linguri de ulei, 8-9 linguri de zahar, 10 linguri de faina si ½ praf de copt. Frecam bine galbenusurile cu uleiul pus pe rand - cate o lingura odata. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si mai batem putin spuma. Stingem praful de copt cu zeama de lamaie sau cu otet. Mai adaugam, pe rand, faina si spuma, mestecand incet. Ungem o tava de chec cu unt, margarina sau unsoare si o tapetam cu faina. Coloram 3-4 linguri din compozitie cu 2 lingurite de cacao. Mai intai turnam in tava compozitia galbena. Punem peste ea, cu lingura, cate putin din compozitia maro si apoi le amestecam cu furculita, in zig-zag. Coacem checul aproape o ora, la foc potrivit. Reusita depinde de calitatea fainii intrebuintate.
Politica de confidentialitate |
.com | Copyright ©
2025 - Toate drepturile rezervate. Toate documentele au caracter informativ cu scop educational. |
Personaje din literatura |
Baltagul – caracterizarea personajelor |
Caracterizare Alexandru Lapusneanul |
Caracterizarea lui Gavilescu |
Caracterizarea personajelor negative din basmul |
Tehnica si mecanica |
Cuplaje - definitii. notatii. exemple. repere istorice. |
Actionare macara |
Reprezentarea si cotarea filetelor |
Geografie |
Turismul pe terra |
Vulcanii Și mediul |
Padurile pe terra si industrializarea lemnului |
Termeni si conditii |
Contact |
Creeaza si tu |