Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » alimentatie nutritie » retete culinare
Uscatele retete

Uscatele retete


USCATELE RETETE

700 g faina, 7 galbenusuri, 420 g smantana groasa (un borcan), 100 g unt topit (sau margarina), putin bicarbonate dizolvat in otet, sare, putin zahar pudra si vinul necesar pentru a obtine un aluat ce se poate framanta pe planseta

Preparam aluatul si-l framantam bine. Intindem pe planseta infainata o foaie de aluat groasa ca de taitei. O taiem in romburi cu pintenul. In mijlocul fiecarui romb facem o taietura, dupa axa mare si introducem in ea un varf al rombului. Tragem varful introdus in crapatura pentru a alungi cat mai mult figura impletita (ca in reteta nr. 2). Dupa ce le-am impletit pe toate, le coacem in ulei, pe ambele fete. Coapte, le pudram cu zahar praf si zahar vanilinat.

USCATELE

Reteta 1: 500 g faina, unt cat o nuca, 4 galbenusuri si atata vin incat sa obtinem un aluat care se poate framanta. Preparam aluatul si-l intindem pe planseta infainata. Taiem foaia de aluat cu pintenul, in romburi, le taiem in mijloc si introducem unul din capete prin gaura din mijloc (vezi retetele nr.2 si 3). Le coacem in ulei. Coapte, le pudram cu zahar praf si zahar vanilinat.

Reteta 2: 500 g de faina, 8 galbenusuri, 2 linguri de zahar, sare si vinul necesar obtinerii aluatului corespunzator. Framantam aluatul si-l lasam 2 ore la odihna. Intindem aluatul, pe planseta infainata, intr-o foaie de aluat subtire. Il taiem cu pintenul in romburi si procedam la fel ca in retetele anterioare: le taiem pe o portiune din axa mare, introducem unul din varfuri in crapatura, alungim varful introdus, le impletim, le coacem in ulei incins, le pudram etc.



Reteta 3: 4 oua, 4 cuburi de zahar pisat, un varf de cutit bicarbonat de sodiu, 2 linguri de ulei, 2 linguri unt topit (fara zer), 1 lingura rom, grasime incinsa, faina cata primeste compozitia. Batem ouale cu telul. Adaugam zaharul pudra, apoi : untul, uleiul, romul si bicarbonatul. Cand compozitia e batuta scoatem telul. Luam o lingura de lemn, incepem sa adaugam faina si mestecam. Framantam aluatul pina se ingroasa putin. Framantam aluatul cu mana. Adaugam faina pana obtinem un aluat nici tare, nici moale (nu atat de tare ca si cel de taitei). Facem 2 foi putin mai groase ca foaia de taitei. Taiem cu pintenul dintat fasii late de 4 cm. Fiecare fasie o taiem oblic, din 12 in 12 cm. Se obtin romburi. Fiecare romb il crestam la mijloc, in lung, cu o taietura de 4 cm. Mai departe lucram ca la reteta nr. 2. Le punem la prajit in grasime incinsa, pana se rumenesc putin si se incretesc. Le presaram cu zahar pudra amestecat cu vanilie.





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.