Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Fotostimulatoarele

Fotostimulatoarele


Fotostimulatoarele

Dispozitivele destinate sa produca stimuli luminosi de durate, intensitati si frecvente reglabile se numesc fotostimulatoare.

Fotostimulatorul produce impulsuri unice sau impulsuri repetate cu frecventa reglabila intr-o gama precizata. Impulsurile de la iesirea oscilatorului, amplificate, comanda aprinderea unei lampi care poate fi un tub cu descarcare in vid sau cu vapori de Na, Hg (stimulare cu fecventa mare) ori un bec cu incandescenta de putere mare (aprox. 500W - pentru stimuli unici).

Fotostimulatoarele dau in general lumina alba iar pentru obtinerea luminii colorate se folosesc filtre cu diferite culori.

Domeniul de frecventa utilizat in electroencefalografie este cuprins intre stimuli si stimuli repetati cu frecvente pana la 40 Hz, iar in electroretinografie gama de frecvente ajunge pana la 100 Hz. Fotostimulatoarele sunt prevazute cu posibilitati de sincronizare externa de la un oscilator care declanseaza, odata cu fotostimulul, un baleaj osciloscopic-fig.3.12.




Fig.3.12.- Schema bloc a fotostimulatorului

Fonostimulatoare

Dispozitivele destinate sa produca stimuli acustici de nivel si frecventa reglabile se numesc fonostimulatoare. Fonostimulatorul cuprinde un oscilator care produce semnale de audiofrecventa care sunt aplicate unui amplificator de putere, cu nivel reglabil, cu 1 sau 2 canale, la iesirea caruia este conectat traductorul electroacustic (difuzor sau casca). Stimularea acustica poate fi facuta pe rand fiecarei urechi sau simultan ambelor urechi-fig.3.13.


Fig.3.13.- Schema bloc a unui fonostimulator





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.