Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
Cheratita neuroparalitica

Cheratita neuroparalitica


Cheratita neuroparalitica

Etiopatogenie. Se produce ca o consecinta a pierderii sensibilitatii corneei in urma intreruperii conductibilitatii nervului trigemen indeosebi a ramurii oftalmice, prin lezarea patologica sau traumatica a trunchiului nervului trigemen, ganglionului Gasser, nervului oftalmic sau a ganglionului ciliar. Ca urmare a paraliziei nervilor senzitivi survine tulburarea metabolismului corneean deoarece fibrele nervoase corneene au pe langa functia senzitiva si o functie trofica contribuind la asigurarea metabolismului normal al tesutului corneean. La acest factor intern neurogen care reduce rezistenta tesuturilor se adauga actiunea factorului extern traumatico-infectios.



Semne. Debuteaza printr-o tulburare fina, difuza a epiteliului in zona centrala a corneei. Ulterior se produce o descuamare epiteliala fina dar progresiva care duce in scurt timp la ulceratie. Leziunea se intinde destul de repede in suprafata si profunzime, dar cruta intotdeauna o zona ingusta la periferia corneei. Fenomenele iritative sunt abea schitate. Exista hipo sau anestezie corneeana sau a intregului teritoriu al oftalmicului.

Tratament. Este etiologic. Cand s-a produs cheratita, singurul tratament local eficient este blefarorafia. Leziunile epiteliale se cicatrizeaza rapid in acest fel sub protectia pleoapelor.





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.