Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » diverse
Legea Atractiei

Legea Atractiei


Legea Atractiei

Intrebare: De ce par unii oamenii sa atraga orice isi doresc in timp ce altii nu isi realizeaza niciodata visele?

Care este diferenta?

Ce inteleg oamenii acestia fericiti si de succes pe care ceilalti nu il inteleg?

Raspuns:

Ei inteleg Legea Atractiei, legea universala care explica cum putem fi si cum putem avea orice ne-am dori. Suntem magneti gigantici. Legea Atractiei spune ca suntem cu totii magneti gigantici care atragem in vietile noastre pe orice ne concentram atentia. Legea Atractiei nu tine cont de lucruri ca educatie, talent, statut economic sau aparenta fizica. Nu exista recompense si nici pedepse - cu toate ca poate aparea in felul acesta pentru cineva care adopta aceata cale.

Ca si Legea Gravitatiei, Legea Atractiei lucreaza perfect si impartial tot timpul in toate situatiile pentru toti oamenii. Intotdeauna este dreapta. Cand eram copiim castigam experienta din lumea aceasta despre gravitate, aruncand jucarii si repetand acest lucru de mai multe ori. Legea Atractiei a lucrat consistent in vietile noastre dar multi dintre noi nu am inteles-o pe deplin. Totul este legat de Vibratii. Dupa Legea Atractiei, cand ne avem un gand sau o dorinta, transmitem vibratiile afara din noi in Univers care in mod magnetic ne conecteaza cu oameni si circumstante cu vibratii asemanatoare.



De fapt. este posibil doar sa ne conectam doar cu ceea este in armonie cu vibratia noastra dominanta. De exemplu, noi asteptam sa ne simtim perfect sanatosi vom atrage vibratiile unei sanatati bune. Daca ne ingrijoram pentru alarme asupra unor boli si citim statistici care ne sperie despre un numar vast de oameni care sunt atinsi de aceste boli, noi vibram si atragem boli. In acord cu acest lucru daca ne vedem traind in abundenta financiara, suntem un magnet al prosperitatii. Daca suntem anxiosi despre faptul ca nu avem destui bani, oferta noastra vibrationala este saracia si Universul nu are incotro decat sa ne raspunda cu ceea ce se potriveste vibrational - mai multa saracie. De fiecare data cand ne concentram pe un gand despre ceva cu emotie fie pozitiv sau negativ, noi spunem Universului - ' Mai mult din aceasta, va rog!'

Deoarece ceea ce se aseamana se aduna se poate concluziona ca sanatatea atrage mai multa sanatate, prosperitatea atrage mai multa prosperitate, fericirea atrage mai multa fericire. Formula Atractiei. Oferta noastra vibrationala este compusa din gandurile noastre insotite de sentimente. Universul raspunde acestei oferte prin potrivirea raspunsului vibrational. In orice moment noi atragem catre noi esenta a ceea ce gandim si simtim. Dupa cum Gandim, noi Simtim Dupa cum Simtim, noi Vibram Dupa cum vibram, noi Atragem Sentimentele noastre ne spun daca suntem in procesul de a atrage si crea ceea ce dorim sau daca in procesul de atractie si creatie a ceea ce nu dorim. Cand ne simtim bine- cand simtim iubire, bucurie, apreciere - vibratiile noastre sunt mari si ne potrivim vibrational circumstantelor dorite. Cand ne simtim rau - cand ne simtim suparati, tematori, lipsiti de putere - vibratiile noastre sunt joase si ne potrivim vibrational circumstantelor pe care nu le dorim in mod sigur. In plus o vibratie joasa ne fereste sa obtinem ceea ce dorim. Cand ne ghidam gandurile noastre bazate pe ceea ce simtim, noi devenim creatori constienti ai vietilor noastre. Acesta este o formula simpla: Daca un gand ne face sa ne simtim bine, atragem visele noastre. Daca un gand ne face sa ne simtim rau atragem cosmarurile noastre. Focalizati-va pe ceea ce doriti. Este important sa realizam ca Legea Atractiei lucreaza egal pentru atragerea viselor noastre la fel ca si pentru atragerea cosmarurilor noastre. Asa cum gandim si simtim, noi suntem cei care scriu scriptul pentru viata noastra. Cand suntem in agonie din cauza unui lucru de care ne temem ca s-ar putea intampla, ne scriem scenariul nefericit.

Cand privim mai departe cu emotie la implinirea a ceva pe care il dorim puternic, noi planuim la acest lucru si il invitam intr-o experienta fericita. Deoarece atragem in vietile noastre la ceea ce dam atentie- fie ca vrem fie ca nu - tema noastra pentru acasa a mesajului Legii Atractiei este: Focalizeaza-te pe ceea ce doresti - Nu pe ceea ce nu doresti! Cand intelegem Legea Atractiei, putem sa fim cu adevarat si sa facem ceea orice am dori. Cand intelegem Legea Atractiei, putem crea vietile noastre in mod deliberat mai degraba decat prin a da gres. Cand intelegem Legea Atractiei, avem linie directa cu Mos Craciun, cu nasa noastra Zana si cu Aladdin si lampa lui! Kate Corbin este un Indrumator de viata asistand clientii in aplicarea Legii Atractiei pentru a face ca visele lor sa devina adevarate.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest principiu iata o definitie simpla: Legea Atractiei spune ca putem atrage orice dorim in viata noastra, gandurile dominante gasesc o cale sa se manifeste.

Ce vrea sa insemne asta? Inseamna ca gandurile au forta de a se manifesta, atunci cand sunt dublate de o emotie. Aceasta emotie nu poate fi decat dorinta puternica, pasiunea cu care iti doresti ceva in viata ta, sau, dimpotriva, frustrarea, depresia, pesimismul pe care le simti cand lucrurile merg prost. Conform specialistilor in fizica cuantica, gandurile sunt unde care produc vibratii, iar aceste vibratii fac ca gandurile sa se materializeze. Cum anume se petrece acest proces, inca nu este clar; cert este ca el se intampla.

Legea Atractiei functioneaza in toate domeniile vietii: fie ca vrei sanatate, bani, relatii satisfacatoare, fie ca iti doresti un business de succes sau o cariera implinita. Cei care o folosesc si o aplica in sensul in care doresc, se bucura de rezultate.

Care este, de fapt, esenta acestei legi? Simplu: atragi in viata ta exact lucrurile la care te gandesti mai mult. Te gandesti la datorii, atragi datorii. Te gandesti la seful cel scarbos, care iti face viata amara, ei bine ghici: seful va fi si mai imposibil si vei avea viata si mai amara la servici. Daca dimpotriva, te gandesti la abundenta, la sanatate, la impliniri, atunci de asta vei avea parte.

Legea Atractiei functioneaza indiferent daca noi credem sau nu; la fel ca oricare lege a fizicii. As putea fi sceptica fata de legea gravitatiei si sa pun sub semnul intrebarii existenta ei. N-as fi deplasata, doar nu este ceva palpabil, nu? Nu pot s-o vad, s-o ating, s-o miros. Pot doar sa-i vad efectele: lucrurile care alcatuiesc lumea mea sunt la locul lor, ferm sprijinite pe podea, la fel si eu - nu imi iau zborul in spatiu .

Acelasi lucru se intampla si cu Legea Atractiei. Nu o putem percepe cu simturile noastre, dar ii vedem efectele in fiecare zi. Tot ce traim azi este efectul modului cum am aplicat Legea Atractiei in trecut. Zi dupa zi ne perpetuam viata care credem ca "ne-a fost data", fara sa ne gandim cum putem sa o schimbam, traind in continuare efectele reziduale ale gandirii noastre de pana acum.

Si atunci, ce pot sa fac? Cum pot sa atrag in viata mea lucrurile pe care mi le doresc? Exact intrebarile astea mi le-am pus si eu si ele m-au indemnat sa cercetez mai atent aceasta lege. Si ce am aflat? Pai, daca legea spune ca gandindu-ma la lucruri negative, atrag tot mai multe lucruri negative, singura modalitate a fost sa incep sa gandesc pozitiv. Dar nu "gandeste pozitiv!", sloganul acela care pare ca spune multe si, de fapt, nu spune nimic. Ce inseamna sa gandesc pozitiv? Adica sa ma gandesc la lucrurile bune din viata mea. Cum? Prin recunostinta. Recunostinta fata de Dumnezeu, fata de Univers, fata de Entitatea Suprema, nu conteaza numele, doar sa simti recunostinta. Pentru lucrurile cele mai simple: sanatate, un sot/o sotie bun/buna, un copil reusit, un hobby care te implineste, o tranzactie profitabila, chiar si recunostinta pentru faptul ca nu ti s-a intamplat nimic rau in ziua respectiva. Recunostinta te face sa iti indrepti gandurile catre lucrurile bune, sa gandesti pozitiv. Iata cat e de simplu. Gandindu-te la lucruri bune, vei atrage mai multe lucruri bune in viata ta. Legea Atractiei spune asta.

Odata ce ti-ai deschis mintea catre lucruri pozitive, incepi sa atragi. Si cum poti atrage cel mai usor, decat imaginandu-ti, vizualizand, simtind chiar, lucrul acela pe care ti-l doresti. Bucura-te de el, ca si cum l-ai avea. Mintea nu face diferenta intre a avea in realitate sau doar in inchipuire. De exemplu: iti doresti mult o masina. Stii exact ce marca, ce model, ai ales culoarea, chiar si dotarile. Imagineaza-ti ca esti la dealerul respectiv, ai platit-o si acum te pregatesti sa te pleci cu ea. Te asezi pe scaun si simti cat este de confortabil, pui mana pe volan si simti pielea fina cu care este acoperit, simti in palma racoarea placuta a schimbatorului de viteze. Bagi cheia in contact, dai drumul la muzica, iti pui centura si ai pornit! Simte placerea de a conduce masina pe care ti-ai dorit-o. In mintea ta, deja o ai! Asta se numeste a visa cu ochii deschisi. Nu este nici o rusine. Pentru mine este un mister de ce copiii pot face asta cu usurinta, in timp ce noi adultii parca ne rusinam de noi insine sa mai visam.

Astfel de vise devin realitate. Nu este nici o indoiala. Universul primeste vibratiile gandurilor tale si le transforma in realitate. Cum? Nu stiu. Stiu doar ca e adevarat. Pentru orice persoana si in orice moment. Fara exceptie. Nu trebuie decat sa iti doresti si sa te bucuri ca si cand ai avea, si atunci Universul se pune pe treaba si aranjeaza lucrurile asa incat tu sa primesti ce ai cerut. E ca si cum ai avea un catalog din care faci comanda, iar furnizorul livreaza.

Problema nu este "daca" se intampla, ci "cand" se intampla. Universul nu spune niciodata "Nu!", noi spunem. Universul spune intotdeauna "Da", indiferent la ce te gandesti. Si daca ti se pare ca ai cerut si nu ai primit ce ai cerut, este pentru ca nu ai stiut cum sa ceri. Degeaba spui "Nu vreau sa mai stau la serviciul asta, unde seful este atat de nesuferit si salariul atat de prost!" sau "Am datorii mari, as vrea sa scap de ele", pentru ca gandindu-te la serviciul prost sau la datoriile mari, numai de asta vei avea parte. Auzim mereu fraze de genul "nu te mai gandi la asta, goleste-ti mintea de ganduri negative". Cum poti sa faci asta, cand mintea, prin natura ei, trebuie sa aiba ce procesa? Nu se poate sa nu te gandesti la nimic. E absurd! Si daca tot trebuie sa ne gandim la ceva, de ce sa nu ne gandim la ceva frumos, la ceva benefic? Nu te gandi la datorii si la serviciul ala prost, gandeste-te la banii pe care ii primesti si la un serviciu care iti aduce satisfactii. Ce conteaza ca habar n-ai cum se va intampla asta? Nu e treaba ta cum se va "descurca" Universul sa ti le aduca. Treaba ta este sa iti doresti. Cu pasiune. Bucura-te ca si cum ai primit deja. Asta-i tot Secretul.

Legile Universale ale Succesului

1. Legea dragostei
Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este cea mai importanta dintre toate. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, organizatii, tari - are o valoare universala.

2. Legea cauza-efect
Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea materializarii
Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea viziunii
Pentru a avea succes in orice domeniu, trebuie sa avem o imagine cat mai clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei
Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei
Orice lucru in care credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).


7. Legea valorii
Credintele si valorile noastre, ceea ce este cu adevart important pentru fiecare dintre noi se reflecta in tot ceea ce facem.

8. Legea motivatiei
Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente
Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur. Atentie: face acest lucru in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea asteptarii
Ceea ce ne asteptam cu incredere sa se intample, chiar se va intampla.
Asadar, atentie la felul in care ne construim asteptarile (pozitiv sau negativ).

11. Legea concentrarii
Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei
Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei
Suntem cu totii niste magneti vii.
Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii
Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului
O atitudine mentala pozitiva merge mana in mana cu succesul si fericirea.
Optimismul ne face placuti si olini de energie, ne ofera mai multe sanse de a reusi.

16. Legea schimbarii
Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului
Avem o parere cu atat mai buna despre noi insine cu cat simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii
Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei
Cat dam, atata primim. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor
Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti.

21. Legea efortului aplicat
Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai "norocosi".

22. Legea supra-compensatiei
Trebuie ca mai intai sa oferim pentru a primi, si in cantitate mai mare decat ne asteptam sa primim.

23. Legea pregatirii
Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate
Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar trebuie sa ne facem suficient timp pentrum lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei
Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit, neasteptat.

26. Legea creativitatii
Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii
Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona (este total gresita credinta ca un om inflexibil este un om puternic). Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei
Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine si va fi intotdeauna rasplatita.

Un intelept spunea ca daca ar trebui sa scriem toate marile adevaruri ale Creatiei, ele ar incapea pe o carte postala. Legea rezonantei este unul dintre aceste adevaruri fundamentale, care se regaseste in toate aspectele Manifestarii, de la comportamentul undelor si particulelor nucleare, viata fiintelor si pana la legile care guverneaza galaxiile. Cel care cunoaste si aplica in mod intelept aceasta lege va putea beneficia de realizari cu totul exceptionale, fiindca din momentul in care o fiinta umana actioneaza conform legii rezonantei, ea va constata ca parca totul raspunde in mod favorabil dorintelor sale benefice.

Legea universala a rezonantei a fost de mult timp cunoscuta de toate traditiile spirituale autentice ale omenirii. Pentru omul de stiinta ea reprezinta o generalizare fireasca a mai multor aspecte nou descoperite in fizica, de exemplu faptul ca materia este de fapt o forma de energie. Deoarece orice forma de energie manifesta o tendinta de miscare sau de transformare, rezulta in mod natural faptul ca nimic in Creatie nu este static, ci totul este in miscare sau transformare. Cand mai multe energii sunt puse impreuna, in functie de natura lor particulara ele se vor combina potentandu-si efectele, se vor anula reciproc ramanand doar cea mai puternica dintre ele, sau pur si simplu nu vor interactiona. De exemplu printr-un cablu TV circula simultan formele de unda specifice pentru mai multe posturi de televiziune, dar aceste unde nu interactioneaza intre ele din cauza ca frecventele lor sunt diferite. La fel si in Univers exista foarte multe tipuri de energii, fiecare cu frecventele lor specifice, care pot sau nu sa interactioneze intre ele.

Selectia doar a unui singur canal TV dintre toate cele existente simultan se face in televizor, printr-un circuit de acord special, facut sa vibreze doar pe o anumita frecventa, care se poate modifica la dorinta. Atunci cand frecventa acestui circuit de acord este egala cu frecventa postului emitator, televizorul va capta exact acel post TV. Vom numi rezonanta situatia in care doua unde aflate in contact indeplinesc conditiile necesare pentru a apare un transfer maxim de energie intre ele.

Din cele mai vechi timpuri spiritualitatea a considerat ca fiinta umana contine in ea la o scara miniaturala o reflexie a intregii Creatii. Astfel omul are in structura sa puncte focar (rezonatori specifici) care pot sa vibreze pe orice frecventa a energiilor existente. Nu ne referim aici doar la corpul fizic ci si la structurile subtile care intra in alcatuirea fiintei umane. La fel ca un diapazon care incepe sa vibreze (sa rezoneze) cand emitem o anumita nota muzicala, si aceste puncte focar rezoneaza atunci cand ajung in contact cu o energie situata pe frecventa lor de rezonanta. Daca cineva drag ne daruieste iubire si noi suntem deschisi sa o primim, atunci punctul focar corespunzator iubirii va fi activat, receptionand efluviul de iubire emis de cealalta fiinta. Daca in schimb o fiinta are acest punct focar blocat, sau prost dinamizat, atunci oricat de multa iubire i s-ar transmite, ea nu va fi capabila sa o perceapa sau, cu alte cuvinte, sa rezoneze cu ea. Acesti rezonatori care exista in fiinta noastra nu sunt doar receptori ci si emitatori. In cazul de mai sus, daca o fiinta umana are foarte trezit centrul corespunzator iubirii, ea va putea emite aceasta energie catre toate fiintele din jur care capabile sa o perceapa (sa intre in rezonanta cu ea). Este evident ca doar cei care la randul lor pot sa perceapa ceea ce li se transmite, vor putea sa simta aspectele respective. Iisus de exemplu, desi era mereu inconjurat de Gratia lui Dumnezeu, care se revarsa mereu prin fiinta Sa catre ceilalti oameni, nu a putut fi simtit ca o fiinta divina decat de cei care au fost pregatiti sa o faca, deci de cei care aveau macar intr-o anumita masura trezite in fiinta lor punctele focar corespunzatoare pentru ceea ce El daruia. Ceilalti pur si simplu nu au simtit ce se manifesta atunci prin Fiinta de langa ei. Rezonanta actioneaza si in directie inversa, energiile foarte diferite intre ele respingandu-se reciproc.

Legea rezonantei fiind o lege universala, nimic nu scapa actiunii ei. Tot ceea ce se petrece, se petrece datorita existentei unei rezonante specifice. Daca ne intalnim cu o anumita persoana, acea intalnire nu este intamplatoare ci ea este determinata de rezonanta comuna a celor doi. Daca nu ar fi existat aceasta rezonanta comuna, macar intr-un aspect limitat, atunci cei doi nu s-ar fi intalnit. Acest aspect este valabil in toate relatiile umane, indiferent daca acestea sunt profesionale, afective, erotice, parintesti, prietenesti, etc. Chiar intre dusmani sau intre persoanele care se fac nefericite reciproc, daca nu ar fi existat o rezonanta comuna, aceste persoane pur si simplu nu s-ar fi intalnit. Ne putem pune o intrebare foarte simpla: 'de ce lucrul acesta mi s-a petrecut tocmai mie si nu celui de langa mine?'. Raspunsul este ca in noi a existat o rezonanta specifica, si aceasta rezonanta a atras catre noi manifestarea respectivei situatii.

Daca vom accepta aceasta noua perspectiva, atunci automat multe lucruri se vor schimba in felul nostru de a privi viata. In primul rand ne vom da seama ca in primul rand noi suntem artizanii principali a tuturor aspectelor care ni se petrec in viata, si deci a destinului nostru. Rezonantele noastre specifice sunt cele care atrag sau resping din viata noastra diverse fenomene. In plan material, daca o fiinta are punctul focar de rezonanta cu bunastarea materiala trezit, atunci acea persoana in mod natural va avea o avere foarte mare, fara sa depuna prea mare efort. Un proverb spune ca 'ban la ban trage'. Cu alte cuvinte, daca undeva exista rezonanta de a avea bani, aceasta rezonanta va face ca si pe viitor sa poata fi atrasi bani in directia respectiva. Daca aceasta rezonanta nu exista, atunci chiar daca se vor depune eforturi foarte mari, banii nu vor veni prea usor. In orice domeniu al vietii privim, constatam ca unele persoane au foarte mare succes, altele sunt oarecum la mijloc iar cea de-a treia categorie trebuie sa depuna eforturi foarte mari pentru a reusi chiar si numai partial in acel domeniu. Totul este de fapt un rezultat al propriilor noastre rezonante, care fac sa fie atrase catre noi anumite aspecte si respinse de la noi altele. Deoarece fiinta umana are un numar foarte mare de rezonatori, pe anumite planuri noi putem avea un succes formidabil, iar pe altele sa fim nevoiti sa muncim din greu pentru a obtine rezultate bune.

Legea rezonantei explica foarte multe lucruri, care altfel ar fi ramas tainice. De exemplu in Biblie la un moment dat Iisus spune: 'Celui ce are i se va mai da, iar celui ce nu are i se va lua si putinul pe care-l are'. Conform invataturilor crestine, aceste cuvinte par cel putin deplasate, daca nu chiar in contradictie cu bunatatea si iubirea lui Dumnezeu. Cum adica sa i se mai dea celui bogat, iar celui sarac sa i se ia in continuare? Legea rezonantei in schimb clarifica aceste cuvinte: este evident ca cel bogat are rezonanta de a avea acea bogatie, iar aceasta rezonanta va atrage in continuare bogatie si mai multa, iar cel sarac nu are activa aceasta rezonanta si din acest motiv chiar daca ar strange ceva, nu ar putea fi capabil sa mentina acel ceva. In orice domeniu de viata, rezonanta se manifesta la un mod suveran. Daca avem prieteni deosebiti atunci avem rezonanta corespunzatoare pentru acesta, iar daca suntem singuri la fel, avem rezonanta de a fi singuri. Daca avem multe idei, avem rezonanta respectiva, iar daca gandim la un mod banal, atunci manifestam o rezonanta corespunzatoare. Cat ar parea de ciudat omului contemporan, rezonanta se manifesta inclusiv la nivelul comunitatilor umane. Daca undeva au aparut inundatii, sau in alta zona de pe glob sunt mai mereu razboaie, atunci rezonanta din acea zona este clar ca a actionat in directia respectiva, iar oamenii de acolo se aflau in acea zona datorita rezonantelor lor specifice. Din acest motiv se spune ca nimic nu este intamplator ci totul este o necesitate, chiar daca nu cunoastem deocamdata cauzele acelei necesitati.

Din fericire, rezonantele unei fiinte nu sunt un dat imuabil, care ramane neschimbat pe vecie. Orice rezonanta se poate activa sau transforma in bine prin activarea punctului focar specific. In acest sens fiecare fiinta vine pe lume cu un anumit set de rezonante proprii.

O parte din acestea pot fi deduse prin consultarea astrogramei persoanei respective sau prin alte metode. De exemplu, nativii din zodia Berbecului sunt mult mai temperamentali si lipsiti de rabdare iar nativii din zodia Balantei sunt mai linistiti si calmi. Daca o persoana nascuta in zodia Berbecului va dori sa asimileze mai mult starea de rabdare, atunci ea va trebui sa intre in rezonanta cu alte persoane care deja au dezvoltata aceasta calitate si astfel sa o trezeasca si in fiinta proprie. Si in acest caz poporul roman si-a dovedit intelepciunea prin proverbe ca: 'nu poti sta langa un carbunar fara sa te murdaresti' sau 'meseria nu se invata ci se fura' (cu alte cuvinte trebuie preluata rezonanta specifica de la cineva care este foarte bun in domeniul respectiv). Un exemplu clasic in aceasta privinta este situatia cuplurilor care sunt de mult timp impreuna si care imprumuta unul de la celalalt diverse ticuri, cuvinte, obiceiuri, iar in timp ajung sa semene chiar fizic. Acesta este un exemplu de transfer masiv de rezonante intre cele doua persoane. Cu cat intensitatea starilor comune a celor doua fiinte aflate intr-un cuplu creste, cu atat energiile transferate vor fi mai ample. Un barbat si o femeie care fac dragoste vor simti mult mai rapid acest transfer de rezonante specifice celeilalte fiinte decat doua fiinte care stau indiferente una langa cealalta.

Totul creaza rezonante: felul in care gandim, timbrul vocii, tinuta corporala, mediul in care ne desfasuram viata, persoanele langa care suntem, mancarea pe care o mancam, emisiunile la care ne uitam, muzica pe care o ascultam, etc. Nu trebuie sa ne miram daca o persoana care gandeste preponderent negativ va constata ca din ce in ce mai multe aspecte din viata ei nu merg asa cum trebuie. Este clar in aceasta situatie ca gandurile negative ale acelei persoane au atras catre ea rezonantele corespunzatoare. Daca acea fiinta si-ar orienta gandurile intr-un mod benefic, optimist, atunci dupa o perioada de timp va constata in mod natural ca multe aspecte din viata ei se vor orienta in bine. Aceasta nu este autosugestie ci este pur si simplu actiunea legii rezonantei. Nici o mama nu si-ar lasa copii intr-o companie nepotrivita, de teama ca acestia sa nu capete obiceiuri proaste. Aceste obiceiuri proaste sunt de fapt expresia asimilarii unor rezonante care se manifesta in acel grup.  In alte grupuri in schimb, se pot manifesta rezonante foarte bune, care ii pot ajuta mult pe cei care sunt integrati in grupul respectiv. O rezonanta care este mentinuta mai mult timp se permanentizeaza. Sa presupunem ca o persoana nu are simtul umorului si doreste sa si-l amplifice. De aceea isi propune ca in fiecare zi sa spuna cel putin un banc, pentru a-si dezvolta aceasta calitate. La inceput va fi mai greu, poate chiar va uita bancurile pe care le memorase sau se va simti ridicola in ochii celorlalti, etc. Daca va insista insa, va constata ca in timp reuseste sa tina minte din ce in ce mai multe bancuri, iar felul in care le va spune va fi din ce in ce mai natural si plin de umor. In acest sens nu trebuie sa ne descurajam daca nu reusim din primul moment sa asimilam o rezonanta noua, mai ales daca este un aspect mai complex. Daca vrem sa invatam sa dansam, este normal ca la inceput sa mai gresim pasii, sa iesim de pe ritm sau se ne impiedicam. Daca insa vom persevera, vom putea dupa un anumit timp sa dansam chiar foarte frumos folosind pasii invatati. Trebuie doar sa stim ce anume ne este necesar pentru a ne dezvolta acea rezonanta si sa actionam perseverent pentru a o putea trezi in noi.

Pentru inceput, cel mai simplu fel de trezi in noi o rezonanta noua este de a o asimila de la fiintele care deja o poseda in mod armonios. In acest sens compania celorlalti conteaza foarte mult, fiindca orice persoana care se afla langa noi ne va transmite mai mult sau mai putin din rezonantele ei. Daca suntem langa persoane armonioase vom resimti si in fiinta noastra armonia lor, iar daca suntem langa persoane tensionate, nervoase sau stresate ni se vor transmite si noua o parte din aceste rezonante, mai ales daca suntem mai receptivi din fire. Un alt mod de a trezi o noua rezonanta este de a o evoca mental, atragand-o astfel catre noi (a se vedea in acest sens articolul despre Teoria Morfogenetica). Diverse tehnici cum ar fi Programarea Neurolingvistica, sunt de fapt metode care pornesc de la imitarea unei persoane alese ca model, pentru ca prin adoptarea acelui model de comportament sa trezim si in noi rezonanta modelului respectiv. Exista si metode mult mai avansate, care trezesc direct in fiinta noastra focarul corespunzator rezonantei dorite. De exemplu o fiinta care doreste sa-si dezvolte iubirea, va putea prin anumite metode sa actioneze direct asupra punctului focar din fiinta care este raspunzator de receptia si de emisia energiei iubirii. Cand acest punct focar va fi activat, atunci fiinta respeciva va putea in mod natural atat sa simta ea insasi o iubire foarte mare, cat si sa o ofere celor din jur.

Un aspect foarte important in toate metodele prezentate este faptul de a fi mereu atenti atat la noi cat si in jurul nostru, pentru a putea constientiza manifestarile legii rezonantei. Dupa un anumit timp, vom putea percepe destul de clar cum unele stari ale noastre ne pun intr-un anumit gen de situatii specifice, pe cand alte stari ne vor aduce prin rezonanta alte situatii de viata. Cu cat starile noastre vor fi in mod preponderent armonioase, benefice si integrate, cu atat mai mult viata noastra va deveni mai armonioasa, plina de fericire si de implinire.

Din tainele iubirii

 Una dintre cele mai induiosatoare nevoi ale omului contemporan este nevoia de iubire. Desi iubirea este considerata de unii oameni doar un domeniu al poetilor, al indragostitilor sau al sufletelor caritabile, o privire mai atenta ne reveleaza faptul ca putine forte din Univers actioneaza cu o intensitate si o eficienta asa de mare precum o face iubirea. Pe cat pare de imateriala si intangibila simturilor noastre, pe atat iubirea se manifesta ca o energie coplesitoare, irezistibila si careia i se supune orice altceva in Creatie. Poate tocmai de aceea a fost numita pe drept cuvant in toate marile religii ca fiind energia suprema a lui Dumnezeu.

Cand Iisus a fost intrebat 'Invatatorule, care porunca este mai mare in Lege?', a raspuns: 'Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii. ' (Matei 22:36-40). Tantrismul merge chiar si mai departe si afirma ca in realitate toata Creatia este rodul jocului amoros, frenetic si plin de iubire intre Shiva, principiul masculin suprem, si Shakti, principiul feminin suprem. In yoga, prima dintre cele 10 norme de conduita etica si morala (yama si nyama) este ahimsa, literal 'nonviolenta', avand sensul de actiune plina de iubire pura si detasata. Dincolo de considerentele morale si sociale cum ar fi buna convietuire a oamenilor sau asigurarea supravietuirii umanitatii, au existat motive foarte serioase pentru care in toate sistemele spirituale iubirea a fost considerata ca fiind un aspect de o importanta primordiala. In continuare vom detalia cateva dintre aceste taine ale iubirii.

Iubirea este forta suprema de atractie din Creatie - intr-adevar, desi iubirea este un aspect inefabil, dincolo de orice definitie, putem totusi sa caracterizam multe dintre manifestarile ei ca fiind manifestari ale unei irezistibile forte de unificare si coeziune. Cand iubim ceva, avem tendinta sa fim cat mai aproape de subiectul iubirii noastre si chiar intr-un anume fel sa-l inglobam in propria noastra structura. Daca iubim o alta fiinta umana, atunci o simtim ca o parte minunata a sufletului nostru si a gandurilor noastre. In aceste momente fiinta iubita nu mai este doar 'un celalalt' ci impreuna formam un tot, ceva nou si mult mai complet decat oricare din partile initiale. Daca ne iubim munca, sau un ideal, atunci acea activitate devine parte integranta din felul nostru de a fi si percepem o mare parte a noastra ca fiind definita prin idealul respectiv. Din aceste exemple rezulta faptul ca iubirea de fapt ne apropie foarte mult de subiectul ei, pana la contopirea cu acesta.
Dimpotriva, lipsa de iubire duce la separarea noastra de orice alt aspect. Cu cat avem mai putina iubire, cu atat ne vom simti mai singuri, fara prieteni adevarati, fara cineva cu care sa ne impartasim cele mai profunde ganduri, sentimente si aspiratii si practic fara un ideal sau o directie in viata. O activitate practicata fara iubire este o munca facuta doar din interes si care nu ne aduce satisfactii sau impliniri profunde.

Iubirea este o metoda exceptionala de a ne completa pe noi insine - Daca vom fi atenti, vom constata faptul ca de fiecare data cand iubim o alta fiinta umana, noi de fapt avem ceva de invatat, de asimilat de la acea fiinta. Daca iubim un om inteligent, inseamna ca este necesar ca noi sa asimilam inteligenta. Daca iubim o persoana sensibila si afectuoasa, inseamna ca este necesar sa invatam acea sensibilitate si afectiune. Intotdeauna iubirea aduce ceva nou, minunat si necesar in fiinta noastra. Exista o mare varietate de calitati umane si ar trebui sa fim extrem de orgoliosi sa credem ca nu mai avem nici o calitate de asimilat de la cei din jur. In legatura cu aceasta asimilare, iubirea mai face posibil un alt miracol: chiar daca o alta fiinta umana este imperfecta, avand si ea defectele sale, in momentul in care iubim cu adevarat, vom intra in mod natural in rezonanta doar cu aspectele sale benefice si le vom prelua doar pe acestea in structura noastra. De exemplu daca doua fiinte se casatoresc doar din interes, fara sa se iubeasca, si una dintre aceste fiinte este foarte lacoma si zgarcita, dupa un anumit timp si cealalta fiinta va avea tendinta sa devina la fel, in virtutea legii rezonantei. Daca in schimb iubim cu adevarat o persoana, atunci nu vom mai fi in pericol sa asimilam energii negative de la aceasta ci prin raportarea a tot ceea ce este mai frumos in ea vom primi de la acea fiinta doar aspecte care tin de natura ei spirituala, divina, care se afla dincolo de defectele ei de suprafata.

Iubirea este o sursa coplesitoare de putere si energie pentru cei care o manifesta cat mai des in activitatile lor - In mod paradoxal pentru cineva care nu cunoaste aceste taine, de multe ori o persoana lenesa este in majoritatea timpului mult mai obosita decat o persoana activa, dinamica si care isi indeplineste activitatile cu multa iubire. Atunci cand iubim ceea ce facem, munca noastra devine ca prin farmec usoara, naturala si aducatoare de multa implinire si fericire. Cand tot ceea ce facem, facem cu multa iubire, vom putea sa muncim foarte mult fara sa obosim si chiar mai mult decat atat, sa ne simtim odihniti si plini de vitalitate si energie la sfarsitul acelei actiuni. De multe ori cand facem o fapta buna, dupa aceea ore sau chiar zile intregi ne vom simti plini de viata, energici, fericiti si spontani. Orice fapta facuta cu iubire da un sens vietii noastre si abia atunci simtim cu adevarat cum fiecare dintre noi avem o menire in viata.

Iubirea pura este o metoda dumnezeiasca de a deveni cu adevarat liberi - Desi multi oameni se gandesc prosteste ca daca iubesc vor deveni slabi si vor putea fi manipulati de fiinta iubita, in realitatea lucrurile stau cu totul altfel. De fapt nu iubirea este ceea ce ne face slabi ci nevoia. Aceasta este o idee esentiala: cu cat avem mai multe nevoi, cu atat devenim mai dependenti de sursa care ne implineste acele nevoi. Cum am aratat inca de la inceput, iubirea este o nevoie fundamentala pentru cei care nu o au si intensitatea ei este clar vizibila din actiunile celor care iubesc, sau mai corect spus daca ne referim la iubire ca nevoie, intensitatea ei este vizibila din actiunile acelor persoane care nu o au sau simt ca o pierd, si actioneaza pentru a o pastra. In epoca noastra foarte putine sunt fiintele care cu adevarat pot sa daruiasca multa iubire celor din jur. Cei mai multi oameni nu prea au iubire si atunci cauta cu disperare pe cineva care sa le ofere si lor iubirea de care au nevoie.

Aceasta este marea tragedie: foarte multi oameni vor sa fie iubiti, dar foarte putini vor sa iubeasca. Daca noi vom invata sa iubim, atunci din start ne vom indeplini doua obiective: nu va mai trebui sa fim dependenti de iubirea pe care ne-o ofera alte fiinte din jur si in acelasi timp vom deveni surse de iubire pentru ceilalti, surse care vor atrage magnetic in jurul nostru pe cei ce simt iubirea care se revarsa atunci prin noi. Analogic vorbind, o fiinta care iubeste foarte mult este ca un rege care are multa bogatie: el poate oferi foarte multe cadouri celor din jurul sau fara ca prin aceasta sa devina mai sarac ci dimpotriva, va castiga stima si respectul celor din jur. In acelasi sens cel care nu iubeste este comparabil cu un om fara nici o avere, care trebuie sa fie foarte atent cui incredinteaza anumite bunuri fiindca daca acea fiinta nu-i raspunde in acelasi fel, el va ramane intr-o nevoie si mai mare.

Iubirea adevarata ne confera noblete si ne aduce respectul si admiratia celor din jur - Intotdeauna marile modele ale umanitatii au fost fiintele care au iubit foarte mult si a caror viata a fost un continuu act de iubire orientata atat asupra celorlalti cat si catre anumite idealuri nobile pe care aceste fiinte le-au urmarit. In anumite cazuri iubirea acestor fiinte a fost atat de mare incat a dus la multe renuntati si chiar sacrificii. Iisus a iubit oamenii atat de mult incat a luat asupra Sa pacatele intregii umanitati. Multi eroi si conducatori s-au sacrificat din iubire pentru tara si semenii lor. Mari invatatori, medici, savanti sau alte fiinte deosebite, datorita iubirii lor au dus uneori o viata plina de sacrifcii dar in acelasi timp plina de impliniri. Toate aceste persoane trezesc in noi o stare de respect si admiratie si in mod natural ne raportam la ele ca fiind exemple cu totul deosebite pentru propria noastra viata. Nobletea conferita de iubire nu are nimic de-a face cu orgoliul si mandria prosteasca. O fiinta care iubeste cu adevarat este in mod natural o fiinta umila, fiindca prin iubirea ei vede aspecte cu totul deosebite, dumnezeiesti, in sufletele toturor fiintelor din jurul ei. In acest fel ea nu va fi tentata sa se creada deasupra acestora ci va urmari sa se apropie plina de iubire de oamenii din jur, avand pentru ei o stare de admiratie si de prietenie sincera, chiar de fraternitate.

Iubirea trebuie exersata pentru a putea fi perfectionata - Acesta este un mare secret al iubirii, de care putini oameni sunt constienti. Multi s-au obisnuit sa creada ca iubirea este ceva care le vine pe neasteptate si complet independent de vointa lor. De fapt lucrurile nu stau deloc asa ci iubirea, ca orice alta energie, poate sa fie atrasa sau respinsa in si din fiinta noastra. Datorita legii rezonantei, noi putem atrage in noi o iubire corespondenta cu propria noastra iubire interioara. Este ca si cum iubirea noastra interioara este un magnet care pe masura fortei sale atrage tot mai multa iubire din Creatie. Chiar daca la inceput iubirea noastra s-ar putea sa fie mica, sau aproape inexistenta, daca vom persevera in a amplifica in noi starea de iubire, gradat ea va deveni mare si chiar coplesitoare. Multe persoane (si in special cele egoiste si uscate sufleteste) au tendinta sa spuna ca ele nu vor iubi pana nu vor simti 'marea' si 'unica' mare iubire care le este destinata lor.

Astfel aceste persoane nu vor face aproape nimic pentru a-si amplifica iubirea iar peste o anumita perioada de timp petalele sensibile ale sufletului lor se vor atrofia din ce in ce mai mult si atunci vor deveni cu adevarat incapabile sa mai iubeasca. Iubirea fata de o alta fiinta umana este un aspect foarte complex, fiindca ne pune la grea incercare orgoliul, egoismul, obisnuintele noastre negative sau partile inca nematurizate ale fiintei noastre. Din acest motiv nu toti oamenii sunt de la inceput capabili sa iubeasca o alta persoana. In aceste cazuri, nu trebuie sa asteptam sa ne vina marea iubire fara sa facem nimic ci trebuie sa actionam gradat dar perseverent pentru a ne trezi propria noastra iubire. De exemplu putem sa avem o floare pe care sa o ingrijim, un acvariu cu pesti, animale de casa, etc. Toate aceste fiinte necuvantatoare sunt mult mai usor de iubit decat oamenii si constituie o buna pregatire pentru amplificarea iubirii noastre. Totodata este foarte bine sa ne propunem sa ne manifestam in cat mai mare masura dezinteresat, actionand din iubire pentru alte persoane din jurul nostru. Astfel propria noastra iubire va creste si vom deveni capabili sa avem o relatie chiar exceptionala de iubire si cu o alta fiinta umana. In acest sens trebuie sa tinem minte urmatorul proverb: 'Cine iubeste putin, putin va fi iubit. Cine iubeste mult, mult va fi iubit, iar cine iubeste infinit, infinit va fi iubit'.

Iubirea este o cale regala de evolutie spirituala - Dumnezeu este suprema iubire si El este cel care face posibil prin iubirea Lui ca toata Creatia sa existe. Pentru cei treziti spiritual, orice aspect din viata noastra, inclusiv durerile si incercarile, sunt manifestari ale iubirii lui Dumnezeu, care doreste ca noi sa crestem spiritual prin ele. Cu toate acestea, mult mai mult decat orice parinte iubitor, Dumnezeu nu doreste cu orice pret ca noi sa suferim pentru a putea ajunge la El. De multe ori suferinta noastra indica faptul ca ne-am indepartat de El si ca am pus in viata noastra alte lucruri sau oameni mai presus de El. Iubirea adevarata in schimb este forta tainica prin care totul este inclus in inima lui Dumnezeu, care este in acelasi timp Tatal si Creatorul nostru. Iisus a spus foarte clar ca nu trebuie sa ne pastram iubirea noastra doar pentru Dumnezeu. A face asa este un act de egoism fata de ceilalti oameni, care de fapt sunt cu totii fratii si surorile noastre. Simtind mai mereu pentru toti cei din jur o stare de iubire si de fraternitate spirituala si in acelasi timp acordandu-i lui Dumnezeu primul loc in inima noastra, devenim cu adevarat demni de numele de 'fiu a lui Dumnezeu'. Daca noi vom actiona in acest fel, Dumnezeu se va manifesta fata de noi ca un tata plin de iubire si multe aspecte din viata noastra care pana atunci erau foarte complicate vor deveni ca prin minune simple si firesti. Nu intamplator Iisus a spus, referindu-se la invatatura iubirii pe care El a adus-o oamenilor: 'Veniti la Mine caci usoara este povara Mea'.

Pe langa aspectele descrise mai sus, iubirea este o stare divina, inefabila si unica. Trairea iubirii este o continua implinire si un sens dat vietii noastre. In masura in care noi vom resimti din ce in ce mai multa iubire in fiinta noastra, aceasta va trezi din ce in ce mai mult tot ceea ce este mai frumos, nobil si elevat in noi, facandu-ne sa traim cu adevarat atat conditia noastra profund umana cat si pe cea de de fii ai lui Dumnezeu.





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.