OBIECTIVELE MARKETINGULUI
Marketingul este procesul determinarii si dezvoltarii cererii pentru anumite servicii si produse, ca premisa a crearii, vanzarii si desfacerii lor catre consumatori sau utilizatori, cu scopul realizarii unui profit.
El este compus dintr-o gama de procedee de creare, comunicare si furnizare ale unor valori pentru clienti, pentru piata. El favorizeaza dirijarea relatiilor dintre furnizori si beneficiarii de valori spre un obiectiv comun realizarea profitului reciproc. Prin valori se au in vedere marfuri, produse, servicii, tehnologii, idei, opere de arta etc.
Cuvantul ,,market'' provine din latinescul ,,mercari" insemnand ,,a cumpara sau a comercializa '', iar acest infinitiv isi are radacinile in cuvantul ,, merx'' care inseamna ,, bunuri''.
Marketingul are o functie sociala si menegeriala, asociata cu procesele de cercetare, productie, dezvoltare, promovare, vanzare si distributie ale produselor si serviciilor.
Piata reprezinta sfera manifestarii si confruntarii ofertei si cererii, a realizarii lor prin intermediul actelor de vanzare si cumparare. Legatura dintre vanzatori si cumparatori se realizeaza prin patru fluxuri. Vanzatorii ofera pe piata bunuri, servicii si informatii, primind in schimb bani.
Formularea obiectivelor cercetarii
Cercetarea de marketing inglobeaza un numar larg de aspecte. Chiar daca cercetatorul studieaza o singura piata nationala pentru un singur produs, ar fi imposibil pentru un cercetator sa colecteze si sa analizeze datele necesare, indiferent de profunzimea studiului. Iar daca el elaboreza studiul pentru un numar de piete, sarcina il va depasi.
la o persoana pe care o considerati un bun orator.
Intocmiti o lista cu calitatile, caracteristicile care o fac sa aiba succes atunci cand vorbeste. Sunt si lucruri care va irita la persoana respectiva? Care?
Oratorul este o persoana care rosteste un discurs, care vorbeste in public; persoana care are talentul de a vorbi frumos in fata unui public.
UN BUN ORATOR
Persoana pe care eu o consider un bun orator este colega mea de clasa, Tina. Ea are o multime de calitati care o fac sa fie un bun orator. Cea mai buna calitate la ea si pe care o apreciez eu cel mai mult este faptul ca atunci cand vorbeste in fata unui public fie numeros sau mai putin numeros nu are emotii sau si daca are emotii nici nu se observa.
Eu consider ca aceasta este cea mai importanta calitate care face o persoana sa fie un bun orator.
Deasemenea este un bun orator deoarece vorbeste clar, raspicat, fara greseli de pronuntie, nu se grabeste, nu se balbaie, nu se incurca. Eu cred ca are succes cand vorbeste deoarece vorbeste atat de frumos, are o voce foarte linistitoare, este foarte calma lucru foarte apreciat de mine la ea.
Atunci cand vorbeste in fata unui public, daca de exemplu publicul nu este interesat de subiect sunt sigura ca atunci cand ea vorbeste capteaza atentia tuturor. Stie foarte bine sa se faca inteleasa si auzita.
Pe mine nu ma irita niciun lucru la colega mea. Consider ca este un bun orator cu o multime de calitatii pe care multi nu le au.
.. la o persoana pe care o considerati un slab orator.
Intocmiti o lista cu modalitatile prin care si-ar putea imbunatatii calitatiile de orator.
UN SLAB ORATOR
Persoana pe care o consider un slab orator din pacate, este o fosta colega din generala care era presedinta consiliului de elevi.
Exista o multime de modalitatii prin care si-ar putea imbunatatii calitatiile de orator. De exemplu sa incerce sa isi controleze emotiile sau sa incerce sa le ascunda, sa nu si le arate atunci cand vorbeste in fata unui public, astfel incat publicul sa nu isi dea seama. De exemplu daca public isi da seama ca persoana are emotii si incepe sa se balbaie, sa se incurce, publicul poate sa inceapa sa rada, sa nu ii dea ocazia oratorului sa spuna ce are de spus.
O alta modalitate prin care si-ar putea imbunatatii calitatiile de orator ar fi sa vorbeasca clar, raspicat, tare astfel incat sa poata fi auzita si inteleasa de intregul public, nu doar o parte dintre ei care sunt mai aproape de orator. Ar trebuie sa nu se grabeasca, sa nu se tot incurce. Nu trebuie sa treaca de la un subiect la altul. Ceea ce prezinta ar trebui sa aiba o anumita continuitate, astfel incat sa nu induca in eroare pubilicul. Trebuie sa se faca cat mai inteleasa. Desigur este un lucru greu de realizat dar nu si imposibil. Cu putin efort totul se poate realiza chiar si atunci cand esti un slab orator.
Ar trebui sa atraga atentia publicului, sa arate publicului ca stie ceea ce vorbeste, nu doar citeste dupa foile din fata lui. Daca i se pune intrebari din public sa stie sa raspunda la ele, astfel publicul isi da seama ca este o persoana bine pregatita capabila sa raspunda si la alte intrebarii, nu doar sa se limiteze la cee ce scrie pe foile pe care le prezinta. Trebuie sa capteze atentia tuturor.
Este foarte greu pentru un slab orator sa devina unul mai bun, dar totusi nu este imposibil. Se poate realiza doar daca persoana este interesata sa isi imbunatateasca calitatiile.
1.MEMORIU
Memoriu in vederea introducerii recursului in anulare
DOMNULE PROCUROR GENERAL,
Subsemnatul(a)
. domiciliat(a) in .
.. inculpat(a), parte vatamata
parte civila, parte responsabila civilmente, in dosarul penal nr.
.. al .. in care s-a pronuntat hotararea
penala definitiva nr. din .
Formulez:
CERERE IN VEDEREA INTRODUCERII
RECURSULUI IN ANULARE
Va rog sa cereti dosarul citat
si, studiind actele in temeiul carora s-a pronuntat
hotararea amintita, sa constatati ca exista cazul
(sau cazurile) prevazut(e) de art. 410 alin. 1 (sau 2), care
justifica promovarea recursului in anulare.
Motivele cererii:
In fapt
(motivarea cererii se face ca la recurs, prin prezentarea starii de fapt
retinuta prin hotararea supusa criticii si care este
cazul care justifica promovarea unui astfel de recurs).
In drept, va rog sa uzati de
dispozitiile art. 410 alin. 1 (sau 2), si sa introduceti
recurs in anulare impotriva hotararii citate.
Anexez copia legalizata a
hotararii amintite.
Data
depunerii Semnatura
..
DOMNULUI PROCUROR GENERAL AL ROMANIEI ..
Politica de confidentialitate |
.com | Copyright ©
2025 - Toate drepturile rezervate. Toate documentele au caracter informativ cu scop educational. |
Personaje din literatura |
Baltagul – caracterizarea personajelor |
Caracterizare Alexandru Lapusneanul |
Caracterizarea lui Gavilescu |
Caracterizarea personajelor negative din basmul |
Tehnica si mecanica |
Cuplaje - definitii. notatii. exemple. repere istorice. |
Actionare macara |
Reprezentarea si cotarea filetelor |
Geografie |
Turismul pe terra |
Vulcanii Și mediul |
Padurile pe terra si industrializarea lemnului |
Termeni si conditii |
Contact |
Creeaza si tu |