Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Comunicarea interpersonala

Comunicarea interpersonala


Comunicarea interpersonala

Comunicarea interpersonala stabileste cadrul exterior optim interrelationarii, privind comunicarea verbala si nonverbala, scrisa si metacomunicarea.

Una dintre cele mai frecvente diferentieri utilizate in analiza comunicarii umane are la baza natura semnelor utilizate in codarea informatiei si canalul predilect de transmitere a mesajului astfel rezultat. In functie de acesta, comunicarea poate fi abordata pe trei planuri: comunicarea verbala, paraverbala si nonverbala.

Pentru invatamantul preuniversitar, eficientizarea comunicarii interpersonale presupune existenta feedback-ului. Pornind de la premisa ca nu intotdeauna dorim sa spunem ceea ce cuvintele noastre exprima, sau nu intelegem ceea ce auzim sau citim, feedback-ul este o componenta vitala a efortului nostru comunicational.



Din nefericire, multor manageri le este frica de feedback, iar altii cred ca nu au nevoie de el. Atunci cand nu se acorda nici o atentie feedback-ului, nu este generata nici o reactie si in consecinta, nu se impune nici o imbunatatire in comportamentul emitatorului sau in calitatea relatiilor dintre el si receptor.

Un subordonat supus unui climat de munca generator de anxietate isi va dezvolta un comportament defensiv, spre deosebire de persoana care, avand la indemana resursele necesare si sprijinul corespunzator din partea conducerii, va utiliza feedback-ul pentru imbunatatirea procesului de comunicare interpersonala.





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.